top of page

Allmänna avtalsvillkor

Här nedan kan du läsa våra allmänna villkor. Villkoren gäller alla bokningar hos oss, inklusive bokningar via telefon eller om den görs genom tredje part. Har du frågor ber vi dig kontakta oss på e-post info@bastedalenherrgard.se eller på 072-399 84 81. 

 

1. Beställning

Antal personer, pris, logi samt övriga produkter och tjänster som ska levereras av Bastedalens Herrgård AB framgår av bekräftelsen som gästen mottar efter beställning. Barn upp till 9 år har möjlighet att sova i föräldrarnas säng utan extra kostnad.

 

1.1 Städning

Bokning av städning skall ske senast vid ankomst eller vid överenskommelse. Disk, kompostering samt sopsortering ingår inte i städtjänsten. Inte heller städning av de gemensamma utrymmena. 

 

1.2 Regler vid bokning utan städning

Gästen har en skyldighet att läsa igenom Bastedalens Herrgård AB städrutiner. Finns inga städrutiner att finna har gästen en skyldighet att kontakta Bastedalens Herrgård AB för att få en sådan. Det är upp till Bastedalens Herrgård AB att avgöra vad som är en fullgod standard när gästen står för egen städning. Uppnår inte gästen denna standard dras en ytterligare avgift av Bastedalens Herrgård AB, 400 kr/rum eller 600 kr/lägenhet. 

 

1.3 Regler vid bokning med städning

Disk och avtorkning av köksytor ingår inte vid bokning av städning. 

 

2. Prisavtalets giltighet

De avtalade priserna är bindande för bägge parter.

 

3. Ändring och avbeställning

Vilka bokningsregler som gäller för din bokning beror på vilken typ av bokning du har gjort. Kontrollera alltid vilka regler som gäller för din bokning. Dessa visas på din bokningsbekräftelse. Här kan du läsa mer om de olika reglerna för avbokning:

 

3.1 Garanterat till kl. 16.00

Bastedalens Herrgård AB är skyldig att erbjuda rum till gästen fram till kl. 19.00 på ankomstdagen, om inte en senare incheckning är överenskommet. Har gästen inte avbeställt eller kommit innan denna tidpunkt kan Bastedalens Herrgård AB avboka rummet utan att kontakta gästen.

 

3.2 Garanti

Avbeställning av garanterad reservation måste göras senast kl. 20.00 dagen innan ankomst. Om gästen inte kommer, eller om gästen avbeställer efter utsatt tid måste kunden betala för en hotellnatt.

 

3.3 Avtalsbokningar

För beställningar som görs av kunder med ett avtal med Airbnb eller annan bokningsleverantör gäller beställnings-/avbeställningsreglerna som anges i kontraktet.

 

3.4 18-årsgräns

För gäster som inte reser med föräldrar har vi en 18-årsgräns. Bastedalens Herrgård AB förbehåller sig rätten att häva bokningen om giltig legitimation inte kan uppvisas. Uteblir du utan avbeställning eller avbeställer senare än 14 dagar innan ankomst dras hela summan för bokning. 

 

3.5 Vid hyra av hela anläggningen

Vid bokning av hela anläggningen menas fri tillgång till Bastedalens Herrgård AB rumsbyggnader, kök- och sällskapsrum samt trädgård och bastu. Undantaget är de privata delarna i anläggningen så som växthuset, Kinaparken, örtagården samt den inhägnade bärgården. Herrgårdsbyggnaden ingår inte vid bokning av hela anläggningen om inte annat avtalats och specificerats. 

 

4. Betalning

Betalning ska ske senast vid ankomst. Vid självincheckning gäller överenskommelse vid bokning. 

4.1 Kontant betalning

Bastedalens Herrgård AB är ett kontantfritt hotell om inget annat har kommit överens vid bokning. Kontant betalning sker endast i undantagsfall. 

 

4.2 Faktureringspolicy

Fakturering ska avtalas innan vistelsen börjar. Vid bokning av hela anläggningen skall full betalning ske senast 14 dagar innan ankomst. 

 

5. In- och utcheckningstider

Beställda rum garanteras att vara klar för incheckning från kl.15.00 på ankomstdagen. Utcheckning är klockan 11.00 på avresedagen eller enligt överenskommelse. 

 

6. Ansvar för skada

Gästen, eller den som står som garant för rummet ansvarar för skador som uppstår som följd av oaktsamhet eller oförsvarligt uppträdande av gästen. Vi påminner om att alla rum på Bastedalens Herrgård AB är husdjur- samt rökfria. Vid överträdelse kommer vi att kräva ersättning för extra tvätt av rummet. Denna ersättning kommer att debiteras från sluträkning till gästen som står som ansvarig för rummet.

 

7. Force majeure

Händelser utanför avtalsparternas kontroll - exempelvis brand etc. som gör det omöjligt att uppfylla förpliktelserna i detta avtal - ger rätt till att häva avtalet utan ersättningsansvar.

 

8. Domstol

Alla tvister som kan uppstå mellan parterna i detta avtal (gästen och Bastedalens Herrgård AB) ska behandlas enligt svensk lagstiftning. Om tvisten inte kan lösas i godo ska Bastedalens Herrgård AB:s jurisdiktion gälla, med undantag för obligatoriska regler i konsumentavtal.

 

9. GDPR

Bastedalens Herrgård AB behandlar personuppgifter enligt GDPR och är personuppgiftsansvariga för de som använder våra tjänster. 

bottom of page